13 Kasım 2008 Perşembe

AMERİKA'DA ÜRETİLEN BİR ELDİVEN SAĞIR VE DİLSİZLER İÇİN ÇIĞIR AÇTI

AMERİKA'DA ÜRETİLEN BİR ELDİVEN SAĞIR VE DİLSİZLER İÇİN ÇIĞIR AÇTI

Özel üretilen eldiven, işaret dili üzerindeki algılayıcılar sayesinde yazılı ve sözlü hale dönüştürülebiliyor. Bir kablo ile bilgisayara bağlanan eldiven, hareketleri bilgisayar ekranına yazı halinde döküp aynı anda hoparlörden sesli olarak okuyor.
NEO GERÇEK OLDU

İngiliz robot uzmanı Kevin Warwick, kendi vücuduna bir çip yerleştirdi. Bilgisayara bağlı olan çip, Warwick'in vücudundaki herşeyi bilgisayara aktarıyor. Warwick'in asıl amacı, tekerlekli sandalyede yaşayan engellilerin, tekerlekli sandalyelerini düşünerek haraket etmesini sağlamak.

GÖRME ENGELİLER ARTIK İŞİTEREK ALGILAYACAK

Hollanda'da geliştirilen yeni bir sistem, görme engellilerin cisimleri duyarak algılamalarını sağlıyor. Cihaz öncelikle kameradan görüntüleri ses dalgalarına çeviriyor.Sesler daha sonra görme engellilerin etraftaki cisimler hakkında fikir sahibi olabileceği bir formda kulağa veriliyor. Cihazın fiyatı ise 2 Bin 500 Dolar.

FİZİKSEL ENGELLİLERİN YAŞAMLARINA BİLGİSAYARLA SONSUZ ÇÖZÜM ÖNERİLERİ SUNULUYOR

Hastalık veya bir kaza sonucu fiziksel yetileri zedelenmiş bireyler, engelli olarak doğmuş çocuklar Discover:Switch cihazıyla herhangi bir bilgisayarı kullanabiliyor, Internet'te gazete okuyabiliyor ve haberleşebiliyorlar.
Artık engelliler, bilgisayarla engelsiz bir hayatın içinde hiç kimseye ihtiyaç duymadan kendi bilgisayarına istediği gibi hükmedip sonsuz özgürlüğünü yaşayabiliyor. Klavye ve fareye gerek kalmadan bilgisayar kullanmayı sağlayan Discover: Switch, Microsoft'un çözüm ortağı Kanada menşeili Madentec Ltd. firması tarafından geliştirildi.Elleri olmayan veya ellerini - kollarını kullanamayan, konuşamayan, felçli, yatalak... çocuk ve erişkinler için çözüm önerileri MS Bilgisayar tarafından engellilerin yaşamına ışık tutuyor.

Milyonlarca fiziksel engelli ve ailesini ilgilendiren bu cihaz, bir ilk olarak CeBIT Bilişim 2003'te tanıtıldı. Daha geniş bilgi için:

MS Bilgisayar San. ve Tic. Ltd. Şti.
Adres : Abide-i Hürriyet Cad. No:267/3 80220 Şişli İstanbul
Tel : 0212 - 2241533 / 2244158
Fax : 0212-2258191
Web :www.ms.com.tr
İlgili : Rehan YARMAOĞLU
e-mail : infoms@ms.com.trBu mail adresi spam botlara karşı korumalıdır, görebilmek için Javascript açık olmalıdır



KAYNAK: http://www.yasadikca.com/teknolojik_yen.php

Hiç yorum yok: